Från Philadelphia till Malmö

Love Park i Philadelphia, USA är en av skateboard-världens mest kända platser. Parken finns med som en bana i det välkända tv-spelet Tony Hawk’s Pro skater 2. År 2015 skulle platsen rivas.

Idag finns en exakt replika av en del av parken i Malmö. 90 kvadratmeter sten, en stor original-lampa, granitkanter och soptunnor har skeppats över från Love Park i Philadephia till Malmö.

– Love Park i Philadephia är en av skatevärldens absolut mest heliga platser och det var en plats som alla ville åka till. Möjligheten att få den upplevelsen togs ifrån skatevärlden när den revs 2015. Då kontaktade jag Philadephia om att bevara det här kulturarvet, säger Gustav Svanborg Edén, skejtsamordnare i Malmö.

Parken ivigdes 30 Maj 2024 och ligger bredvid Johanneskyrkan vid Triangeln i centrala Malmö. En plats som har upplevts som mörk och otrygg.

– Här vill vi introducera skateboard-åkning som en aktivitet och befolka platsen. Vi firar det kulturbidrag som Philadaphias skejtare gav skateboardvärlden, säger Gustav Svanborg Edén.

Föregående
Föregående

Ny Aktivitetspark i Järfälla

Nästa
Nästa

Ny skatepark i Huvudsta, Solna.