Dalarö aktivitetspark

På Dalarö har vi ritat en aktivitetspark där parkouranläggningens betongelement påminner om kvarlevor från ett hus. Gavlarna och färgskillnaden i gummiasfalten ramar in banan och förstärker känslan av att springa i en ruin.

Aktivitetsparken har en 400kvm stor skatepark och runt parkouranläggningen har vi placerat ett gäng stationer. Här finns en studsmatta, slackline, klätterställning och tre stationer för rullstolar. Tillsammans med Parsportförbundet har vi anpassat delar av aktivitetsparken för personer med funktionsvariationer.

Modellen är en skalenlig kopia av parkourbanan. Idén är att personer med nedsatt syn ska kunna känna på banans uppbyggnad och planera rörelsen genom anläggningen och dess hinder.

Skateparken på 400kvm är designad efter de lokala skejtarnas önskemål. Med relativt stora radier har vi skapat snälla böjar i varierande höjder. Skateparken är flowig med dess quaterpipes och banks och erbjuder många olika lines. Utöver landskapet av bowl-inslag finns manualpad/curb och en ledge. På asfaltsytan intill finns även ett flatrail.