Ringar på vattnet

carlark_tacc88by-simhall_thumbnail

Vid entrén till Täbys nya simhall som beräknas stå klar 2022 har vi smyckat torget med organiska betongformer efter konceptet “Ringar på vattnet”.

Två av pelarna som håller uppe rutschkanan är omringade av organiska betongformer för skateboardåkning. Betongelementen är släta och kuperade för att påminna om ringar på vattnet som blir till av att vattendroppar träffar en vattenyta.

carlark_tacc88by_inzoomad

En av pelarna är omringad av en cirkel med kuperad gummiasfalt i samma formspråk och efter koncepter Ringar på vattnet. Denna ring har funktionen av att vara en mjuk lekplats för yngre barn. Den fjärde pelaren är omringad av en plantering som i sin tur är inramad av en betongkant enligt konceptet.

Den släta obrutna betongen framhävs i sin kontrast till det strukturerade mönstret som markstenen är placerad efter. Dessa betongformer är ritade med raider, höjder och avstånd som fungerar att åka skateboard på. Anläggningen kommer att byggas av erfarna skateparks-byggare.